PRESS is ontworpen om flexibel ingezet te kunnen worden in de totale informatiemodel van de uitgeverij. Bij inrichten van de informatiestructuur loopt men aan tegen de vraag: “All-in one” of “Best of breed” informatiesystemen? Wij kiezen voor het laatste: liever een paar goed gekoppelde systemen die doen waar ze goed in zijn, dan een all-in-one systeem dat halve of bijzonder ingewikkelde oplossingen levert.

Dat gezegd hebbende, zijn wij ons er van bewust dat het leggen van goede koppelingen tussen de systemen een cruciale taak is. Daarom kunnen we ons systeem aan veel andere systemen koppelen.

PRESS is ook uitermate geschikt om de “spin in het web” van de informatiestructuur te zijn. Immers de basis van het informatiemodel van een uitgeverij is de artikelhiërarchie: daar liggen productstructuren en specificaties vast, en daar ontstaan de artikelen. PRESS is ontworpen om de product-lifecycle vanaf idee tot en met opleveren van het gerede product te ondersteunen. Vervolgens kan PRESS het eigendom van de gegevens overdragen aan het verkoopsysteem en daarna volgend worden in de product-lifecycle.

In zijn meest complete vorm ingezet, kan PRESS als volgt worden ingezet.

In zijn meest complete vorm ingezet, kan PRESS als volgt worden ingezet.

Echter als u kiest voor een beperktere inzet van PRESS, dan kan PRESS ook de artikelstructuur van een ander ERP systeem volgen door dagelijkse importen. Net zo kan PRESS de centrale auteursdatabase bevatten, maar ook (dagelijks of zelfs online) vanuit een CRM systeem de relatie gegevens importeren en verder gebruiken voor bijvoorbeeld royalty- en honorarium berekeningen.

Flexibiliteit is een kernwoord voor PRESS!